fredag 30. mars 2012

Hobby Påske

Det kan se ut som det ikke blir det helt store Påskeværet i år, med andre ord må man finne på ting man kan kose seg med inne. Hva er da koseligere enn å lage påskeegg? 
Her kommer en litt alternativ måte å pynte påskeeggene på =)

Det er mange måter å gjøre dette på, dette er måten vi har gjort det:
Det du trenger er:

- egg 
(som du blåser tomt for innhold)

- Decoupage lim 
(får du kjøpt på hobbybutikk)

- Og disse redskapene
(hammeren fant vi ut at var genialt til å lage hull i egget med: Bruk en spiker og hamre et lite hull i egget, deretter bruker du spikeren til å gjøre hullet større. Gjør det samme i andre ende av egget og blås i vei =D )
  
 - Fystikker

 - Servietter (eller annet tynt papir. Avispapir er også stilig å bruke). Her er det blomstrete servietter fra Sagen Vintage Design til kr. 70,- og servietter fra Sia kr. 45,- 
Sagen Vintage har utrolig flotte servietter og de er helt perfekte til decoupage. Se et tidligere innlegg om hva vi har fra Sagen Vintage.


Framgangsmåte:
Bruk avbitertangen til å dele fyrstikken i to/tre biter


 En lekker blondesnor (selvfølgelig fra Farmors Hus - denne koster 15,- kr meteren)
klipper du i passelige lengder (her er hver lengde ca 30 cm) og fest den ene enden i en bit av fyrstikken.

 Stapp enden med fyrstikken forsiktig ned i egget 
og lag en løkke av resten av snoren

Pensle på et lag med decoupage limen


 Klipp til servietten eller det valgte materialet. Bruker du servietter må du passe på at det bare er det øverste laget av servietter du limer på egget. De fleste servietter har minst tre lag, det er kun det øverste laget du bruker til decoupage. 
Legg forsiktig servietten på egget og bruk penslen til å glatte ut og legg til slutt ett lag med lim over hele egget når du har festet det du vil ha på.

 
Heng opp eggene slik at de får tørke.

 Når de er tørre er det bare å henge dem opp slik du ønsker. Her har vi hengt dem på en tørket magnoliagren . 

Innholdet fra eggene du har blåst er det perfekt å bruke i påskecupcakes!
Og oppskriften til det finner du selvfølgelig i 
Kr. 349,-

GOD PÅSKE

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar